Direktlänk till inlägg 7 april 2012
Tänkte att jag skulle göra nåt med choklad och apelsin i! Jag tycker det är så gott ihop! Jag gillar den blandningen men vet flera som inte gör det! Bakade en muffins med koncentrerad apelsinjuice i och en ruta marabou Apelsinkrokant.
De blev så goda att de går äta som de är utan topping...OM man vill!
...men hur det sen är är det ju så roligt med själva garneringen och den här toppingen var riktigt god! Jag gillar krämiga toppingar som inte är för söta!
Sen är det ju bara att variera pyntet! Man kan ta vad man har i skåpen!
Här kommer receptet OM du vill baka...Men känn ingen press! Det ska BARA vara ROLIGT!
Apelsinmuffins: (blir 12 stora)
125g smör
3 ägg
2½ dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl mjölk eller grädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker.
Rör i de andra ingredienserna.
Klicka ut i formar och grädda ca: 12-15 min.
Topping:
2 dl vispgrädde
200g philadelfiaost
50 g mjukt smör
½ dl florsocker
1-2 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
(rivet skal från ½ apelsin)
Vispa ihop allt UTOM grädden först till en slät smet.
Tillsätt grädden och vispa så det blir lagom hårt!
Sen är det bara att klena på toppingen och njuta!
Lycka till! / Anette
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|